Lenkiškasis pergalės prie Oršos epinikijų leidimas - Čiurinskas, Mintautas (Senoji Lietuvos literatūra, 2024)
Epinikia orszańskie, czyli wiersze o pamiętnej klęsce Moskali, opracowanie tekstu, wstęp i komentarz Zofia Głombiowska, (Polonorum Bibliotheca Latina), Gdańsk: Wydawnictwo Uniwersytetu Gdańskiego, 2019, 291 p., iliustr. ISBN 978-81-7863-914-3