Landšturmo giesmė. Lietuviškoji Napoleono karų poezija - Citavičiūtė, Liucija (Senoji Lietuvos literatūra, 2024)
Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekoje Liudviko Rėzos fonde 137-5 byloje tarp rankraščių atsitiktinėje vietoje įrišta spausdinta knygutė be atskiros signatūros, su bendra bylos paginacija. Knygelėje nenurodyti nei leidybiniai duomenys, nei autorius, viršelyje yra tik pavadinimas Landšturmo giesmė. Kampe Rėzos ranka įrašyta pavardė Hassenstein leidžia spėti, kad būtent jis yra knygelės parengėjas. Knygelėje išspausdinti lietuviški Napoleono karų eilėraščiai. Šiame straipsnyje-publikacijoje nustatomos knygelės išleidimo aplinkybės ir leidybiniai duomenys, pateikiamos išsamios žinios apie autorių ir įvertinama lietuviškų eilėraščių istorinė ir išliekamoji vertė.
Keywords: Prussian Lithuania; poetry of the Napoleonic wars; Battle of Leipzig; Christopher Daniel Hassenstein; Ludwig Rhesa (Liudvikas Rėza)