Sveikatos tema Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vytauto ir jo amžininkų laiškuose - Čapaitė, Rūta (Senoji Lietuvos literatūra, 2014)
Straipsnyje aptariamos Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vytauto, jo adresatų ir adresantų laiškuose aptinkamos su sveikatos reikalais susijusios aktualijos. Svarstomi šie klausimai: apie kieno sveikatą (turima omenyje asmens rangas) ir kodėl rašyta? Kokios žinios ir kokia forma buvo pateikiamos (pvz., kaip apibūdintos ligos ar jų požymiai)? Ar yra laiškuose tiesiogiai su gydymu susijusios informacijos? Laiškuose pasitaikančios žinios yra papildytos Vokiečių ordino iždininko išlaidų knygos ir Marienburgo namų komtūro išlaidų knygos duomenimis bei kronikų pasakojimais.
Keywords: Lietuvos didysis kunigaikštis; Lenkijos karalius; Romos karalius; Vokiečių ordinas; Vokiečių ordino didysis magistras; laiškai; korespondencija; kojų ligos; vidaus ligos; akių ligos; gydytojai; vaistai