Krikščioniškojo valdovo vaizdinys Baroko pamoksluose: Vladislovas Vaza - Vaitkevičiūtė, Viktorija (Senoji Lietuvos literatūra, 2015)
Straipsnyje pasitelkiant penkis lenkų kalba parašytus jėzuito Jokūbo Olševskio (1585–1634), dominikono Dominyko Krasuskio (m. 1655?) ir bernardino Aleksandro Ostropolskio proginius pamokslus, skirtus Lenkijos karaliui ir Lietuvos didžiajam kunigaikščiui Vladislovui Vazai (1595–1648), atskleidžiamas XVII a. pirmajai pusei būdingas valdovo vaizdinys, daugiausia dėmesio skiriant krikščioniškajam aspektui. Straipsnyje aptariamos dieviškojo karaliaus, jo nemirtingumo, karališkų dorybių ir karaliaus kūno temos.