Emocinė pagalba buvimu - Žukauskienė, Daiva (Slauga. Mokslas ir praktika, 2022)
Dažnai klystame manydami, kad emocinė pagalba ar parama yra sunki užduotis ir ją teikti gali tik labai patyręs specialistas. Pažiūrėkime į emocinę pagalbą paprastu kasdieniu aspektu. Kito asmens buvimas šalia yra stipri pagalba kitam. Tokios pagalbos reikia sunkiai sergantiems, slaugos reikalaujantiems pacientams, vaikams ar tiesiog tiems, kurie susiduria su įtampa, nerimu, baime dėl kasdienių reikalų.