Norvegų kalbos gramatika / Norwegian Grammar - Mickūnaitė Griškevičienė, Aurelija (Scandinavistica Vilnensis, 2012)
Norwegian Grammar is aimed at Lithuanian learners of Norwegian. It describes the Norwegian word classes and the sentence structure in detail, and provides explanations of a number of linguistic features that are not characteristic of the Lithuanian language. The book contains quite a few examples of language usage and illustrations of grammatical constructions that are all translated into Lithuanian.Ši „Norvegų kalbos gramatika“ yra praktinė gramatika, skirta besimokantiems norvegų kalbos. Joje išsamiai aprašomos norvegų kalbos dalys ir sakinio struktūra, paaiškinama nemažai kalbos reiškinių, kurie nebūdingi lietuvių kalbai. Lietuviams sunkesni norvegų kalbos vartojimo atvejai aptariami atskiruose skyriuose. Knygoje gausu kalbos vartosenos pavyzdžių, gramatinių konstrukcijų iliustracijų. Kad skaitytojui būtų lengviau suprasti, visi pavyzdžiai išversti į lietuvių kalbą.
Keywords: Norwegian grammar; Learner’s grammar