Danų–lietuvių kalbų žodynas / Dansk litauisk ordbog - Vaicekauskienė, Loreta (Scandinavistica Vilnensis, 2013)
Loreta Vaicekauskienė, Ebbe Flatau (eds.). Danų–lietuvių kalbų žodynas / Dansk litauisk ordbog, ser. Scandinavistica Vilnensia: Mokomosios knygos. Vilniaus universitetas, Tyto Alba, p. 231. The publication is the third, revised and expanded, edition of the Danish-Lithuanian dictionary published in 1994. It contains essential information about more than 7000 Danish words, including some Danish place names and common abbreviations. The dictionary also provides a description of the Danish phonetics compared to a few other languages and includes a concise introduction to the Danish grammar as well as a list of irregular verbs. The dictionary is also supplemented by an appendix containing several semantic fields where the Lithuanian words are presented in an alphabetical order alongside their equivalents in Danish. Trečiasis papildytas ir pataisytas „Danų–lietuvių kalbų žodyno“ leidimas yra puiki pagalbinė priemonė mokytis danų kalbos ar tiesiog su ja susipažinti. Jame galima rasti visą pagrindinę informaciją apie daugiau kaip 7000 danų kalbos žodžių (tarimą, kaitymą, pagrindines reikšmes, vartoseną), lyginamąjį su keliomis kalbomis danų kalbos fonetikos aprašą, gramatikos pradžiamokslį, netaisyklingų veiksmažodžių formų sąrašą. Naujajame leidime įtraukta svarbių Danijos vietovardžių, žodžių lizdai papildyti naujomis reikšmėmis, papildytas ir prie antraštinių žodžių įtrauktas sutrumpinimų sąrašas, parengtas naujas priedas – keletas semantinių laukų su pagal abėcėlę pateiktais lietuviškų žodžių vertimais į danų kalbą.