Žodžių darybos paradigma kaip giminingų kalbų konfrontatyvinės analizės vienetas (rusų - lenkų kalbų paralelės) - Zych, Anna (Respectus Philologicus, 2003)
Straipsnis skirtas problemai, kaip aprašyti dviejų giminingų kalbų žodžių darybos lygmenį gretinimo vienetu naudojant žodžių darybos paradigmą. Analizuojamos lenkų ir rusų kalbų spalvas reiškiančių būdvardžių paradigmos. Toks metodas teikia daug galimybių gauti įdomių duomenų apie kalbos žodžių darybos sistemos funkcionavimą, o konfrontacijos atveju - išryškinti lyginamų kalbų panašumus ir skirtumus, nustatyti jų priežastis.
Keywords: kalbotyra; lyginamoji kalbotyra; lyginamoji rusų - lenkų kalbotyra; žodžių daryba; sudėtiniai žodžių darybos vienetai; žodžių darybos paradigma