Animalistinis pasaulis V. S. Vysockio poetikoje - Namakshtanskaja, KInna E.; Romanova, Elena V. (Respectus Philologicus, 2003)
Poetinėje V. Vysockio kūryboje daugybė temų ir vaizdinių. Žmonių santykių problemas poetas išreiškia realistiniais ir simboliniais vaizdais, realiomis, mitologinėmis ir pasakiškomis situacijomis. Tekstas ir kontekstas rutuliojasi paraleliai arba susipina eilėraščių ar dainų posmuose bei eilutėse. Aptardamas žmonių santykius, tarybinės visuomenės socialinę, politinę, tautinę organizaciją ir žmogaus vietą toje struktūroje, V. Vysockis pasitelkia įvairiausius simbolius, taip pat ir paukščių bei gyvūnų įvaizdžius. Straipsnyje nagrinėjamos jų semantinės reikšmės, atspindėtos pasaulio mituose, Biblijoje, tautosakoje ir frazeologijoje, ir bandoma aptarti, kaip poetas įprasmina minėtus įvaizdžius.