Apie semantinių okazionalizmų vaidmenį V. Vysockio tekstuose - Shkrobova, Irina A. (Respectus Philologicus, 2003)
Rašytojo kūrybos tyrinėtojui ypač įdomi būtų rašytojo darbo su kalba analizė. Straipsnyje nagrinėjami tam tikri semantinių okazionalizmų kūrimo būdai poetiniuose V. Vysockio tekstuose. Daugiausia dėmesio skiriama junginiams, kuriuose leksemos, veikiamos pagrindinio semantinio junginio elemento, pakeitė savo reikšmę. Remiantis tam tikru modeliu aprašomas okazionalinių junginių kūrimas.