Nuo stilių priešpriešinimo į estetinę eklektiką - šiuolaikiškumo kalbinė paradigma - Bartov, Arkadij (Respectus Philologicus, 2003)
Šiame straipsnyje analizuojama viena iš pagrindinių postmodernizmo, šiuolaikinio meno filosofijos, savybių - ideologinė ir estetinė eklektika. Nagrinėjamos perėjimo nuo stilių priešpriešinimo į stilių eklektiką priežastys šiuolaikinėje literatūroje ir mene. Kalbama apie tai, kad šiuolaikinės eklektikos užuomazga glūdi sovietinio meno ideologijoje - socialistiniame realizme. Stilių eklektika analizuojama kaip šiuolaikiškumo kalbinė paradigma. Stilius nagrinėjamas kaip kalbinė epochos paradigma, tai yra tos epochos kalbos būsena.