Literatūrinė kino teorija II. Vertė ir komentavo Natalija Arlauskaitė - Tynianovas, Jurijus; Arlauskaitė, Natalija (Respectus Philologicus, 2006)
Žumalas "Respectus Philologicus" 2006 metų 9 (14) numeryje paskelbė Jurijaus Tynianovo straipsnius, skirtus kino teorijai. Šiame numeryje publikuojamas Tynianovo straipsnio "Apie kino pagrindus" vertimas. Vertė, įžanginį straipsnį bei komentarus parašė Natalija Arlauskaitė.