Nauja mokslinė monografija apie Lietuvos klasikės Juditos Vaičiūnaitės poezijos vertimus ir jų recepciją - Keturakienė, Eglė (Respectus Philologicus, 2018)
BERNOTIENĖ, G., 2016. Apie žodžių sandūros tikslumą: Juditos Vaičiūnaitės lyrikos vertimai ir vertinimai. Vilnius: Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas. 256 p.