Mindekultur i nordiske studier: program og abstracts fra den 33. konference af International Association for Scandinavian Studies (IASS), Vilnius, 3.-6. august, 2021 - Steponavičiūtė Aleksiejūnienė, Ieva; Vaicekauskienė, Loreta; Zukienė, Rūta (Vilnius University Proceedings, 2021)
IASS’ historie starter i Cambridge I 1956 og tæller 32 studiekonferencer. De seneste fem af disse blev afholdt på universiteterne i Lund (Sverige, 2010), Riga og Daugavpils (Letland, 2012), Agder/Kristiansand (Norge, 2014), Groningen (Holland, 2016) og København (Danmark, 2018). Center for Nordiske Studier ved Vilnius Universitet var stolt over at have fået mulighed for at være vært for den 33. IASS konference, og vi så med stor iver frem til at se alle komme til Vilnius i sommeren 2020. Det blev dog første gang, at konferencen primært skulle afholdtes på World Wide Web  – da verden blev ramt af Covid19-pandemien. Af samme grund og igen for første gang i IASS’ historie var konferencen sat på hold, og fra nu af vil den sandsynligvis altid tælle ulige år, hvor den næste konference allerede er sat til 2023. På trods af det faktum, at konferencen i 2021 af disse grunde vil være noget utraditionel, manglede den hverken akademisk kvalitet eller glæde over at være sammen med gamle og nye kolleger, som IASS-konferencer altid har været kendt og populære for.
Keywords: IASS conference; Nordiske Studier; Mindekultur; Vilnius Universitet