Pseudo-Platono Definicijos graikų filosofinės tradicijos kontekste - Garbačiauskas, Paulius (Problemos, 2016)
Straipsnyje apžvelgiamas veik visoms graikų filosofijos mokykloms nuo pat ikisokratikų būdingas sąvokų apibrėžimų, arba definicijų, reiškinys, pabandant nušviesti į Platono korpusą gana vėlai patekusio, bet paties filosofo plunksnai nepriskiriamo 185 definicijų rinkinio („Definitiones“), atstovaujančio veikiau ankstyvosios Stojos mokyklai negu Akademijai, vietą graikų filosofinės tradicijos kontekste. Definicijos ir jų fiksavimas buvo paplitę kaip filosofinio mąstymo pratybos – tai gana patikimai įrodo tiek išlikusių filosofų veikalų pavadinimų, susijusių su definicijomis, gausa, tiek graikiškosios komedijos siužetai, tiek ir Diogeno Laertijo užfiksuoti anekdotiniai pasakojimai.
Keywords: Platonas; Akademija; definicija; perskyrų metodas; Aristotelis; stoikai; Diogenas Sinopiškis