Jeanas François Lyotard’as: mokslo vaidmuo postmodernioje visuomenėje - Gedutis, Aldis (Problemos, 2002)
Straipsnyje nagrinėjamas Jeano-François Lyotard'o požiūris į mokslo bei politikos sąsajas bei mokslo daromą įtaką socialiniam gyvenimui; siekiama išsiaiškinti, kuo modernusis mokslas, anot Lyotard'o, gali būti pavojingas socialiniam gyvenimui; taip pat aptariama Lyotard'o siūloma alternatyvi postmoderniojo molfslo bei jo sociopolitinio vaidmens sampratos versij"a; galiausiai Lyotard'o nuostatos apie socialinį mokslo vaidmenį lyginamos su Habermaso pozicija.
Keywords: Lyotard'as; Habermasas; mokslas; politika; performatyvumas; paralogija; konsensusas; metanaratyvai.