Meno autonomijos problema estetinių ir kultūrologinių tyrinėjimų sandūroje - Donskis, Leonidas (Problemos, 1990)
1988 m. gegužės 19–20 dienomis vyko simpoziumas „Meno kultūrinis savarankiškumas ir tarnybinės funkcijos“, skirtas nagrinėti meno klausimus: meno autonomijos problemą estetinių ir kultūrologinių tyrinėjimų sandūroje, meno autonomiją. Meno autonomija yra vienas iš tų fundamentalių klausimų, kurie tampa takoskyra tarp įvairių meną tiriančių humanitarinių mokslų bei jų šakų. Meno autonomiškumo klausimas meną tiriantiems humanitariniams mokslams paprastai yra preskriptyvinis. Pranešimus skaitė K.Stoškus, L. Donskis, K. Nastopka, S. Žukas, E. Gedgaudas, A. Šliogeris, Ž. Jackūnas, A. Katalynas, A. Gaižutis. Simpoziumas parodė, kokia yra aptarinėtų problemų ištyrimo ir supratimo būklė.
Keywords: Krescencijus Stoškus; Leonidas Donskis; Arvydas Šliogeris; Žibartas Jackūnas; Antanas Katalynas