Apie filosofiją. Dorotėjai - Schlegelis, Friedrichas (Problemos, 2016)
Grynas gyvenimas vien dėl paties gyvenimo yra tikrasis menkystės šaltinis, ir visa yra menka, kas neturi visiškai nieko iš filosofijos ir poezijos pasaulio dvasios. Jos vienos yra pilnatviškos ir gali visus atskirus mokslus bei menus persmelkti ir sujungti į visumą. Tik jose paskiras kūrinys gali apimti pasaulį ir tik apie jas galima teigti, kad visi jų kada nors sukurti kūriniai yra vienos sąrangos dalys. [...]