Naujos disertacijos: S. Venskevičius - Jekentaitė, Leonarda (Problemos, 1975)
1974 m. birželio 19 d. Vilniaus universitete Stasys Venskevičius apgynė filosofijos mokslų kandidato disertaciją „Bendrieji ir specifiniai nacionalinių kultūrų raidos aspektai“. Mokslinis vadovas – doc. J. Repšys, oficialieji oponentai: J. Minkevičius ir B. Kuzmickas. Disertacijoje nagrinėjama nacionalinių kultūrų bendrumo ir jų sąveikos, savitumo, raidos socializmo sąlygomis problemos. Didelis dėmesys skiriamas marksistinei kultūros teorijos metodologijai, marksistinėms kultūros, nacijos, nacijos psichologijos koncepcijoms.
Keywords: Stasys Venskevičius; Jonas Repšys; Jokūbas Minkevičius; Bronislovas Kuzmickas; nacionalinė kultūra