Meno vaidmens ir jo galimybių problemos - Jackūnas, Žibartas (Problemos, 1976)
1975 m. gruodžio 13 d. Vilniaus universitete įvyko pirmasis neseniai įkurtos TSRS Filosofų draugijos Lietuvos skyriaus Estetikos sekcijos simpoziumas. Jame nagrinėtos meninio poveikio specifikos, meno vietos visuomenėje, meno ideologinio vaidmens, partiškumo, jo santykinio savarankiškumo, meno ir pramogos santykių bei kitos estetikos problemos. Pranešimus skaitė Estetikos sekcijos pirmininkas K. Stoškus, Ž. Jackūnas, R. Skeivys, H. Kobeckaitė, V. Kubilius, A. Zalatorius, B. Šidiškis, A. Gaižutis, A. Katalynas, A. Andriuškevičius, I. Rapoportas ir kiti.
Keywords: Krescencijus Stoškus; Žibartas Jackūnas; Algirdas Gaižutis; Antanas Katalynas; Bonis Šidiškis