Du KGB slaptosios veiklos aspektai - Anušauskas, Arvydas (Genocidas ir rezistencija, 1998)
Šiame straipsnyje atskleisime du išoriškai mažai tarpusavyje susijusius KGB veiklos aspektus – technologinį šnipinėjimą ir kovą su Lietuvos nepriklausomybės šalininkais. Visa tai vykdė tas pats slaptosios veiklos organizatorius – KGB. Jo metodų ir veiklos krypčių įvairovė, slaptosios veiklos krypčių susiliejimas, metodų susipynimas ir tapatumas verčia tirti ir geriau pažinti visą KGB veiklos arsenalą.
Keywords: KGB; pramoninis šnipinėjimas; antisovietinis pasipriešinimas; KGB metodai; ekonomika; mokslas