Žydų gelbėjimas - Sakaitė, Viktorija (Genocidas ir rezistencija, 1998)
Šiame straipsnyje autorė analizuoja, kas lėmė lietuvių apsisprendimą gelbėti žydus. Gelbėjimą lėmė įvairios priežastys: politinės arba konjunktūrinės, visuomeninės, asmeninės arba konspiracinės, diplomatinės arba teritorinės, taip pat ir kitos, sunkiai klasifikuojamos, bet daugiausia subjektyvios. Pasakojimas įvairios istorijos apie žydų gelbėjimą.
Keywords: vokiečių okupacija; holokaustas; žydų gelbėjimas