Lietuvos diplomatinė tarnyba 1940–1941 m. - Jonušauskas, Laurynas (Genocidas ir rezistencija, 1999)
1940 m. birželio 15 d. Sovietų Sąjungos okupuotos Lietuvos vienintelė likusi oficiali institucija buvo Lietuvos diplomatinė tarnyba užsienyje. Straipsnyje apžvelgiama jos veikla siekiant atkurti nepriklausomą valstybę.
Keywords: sovietinė okupacija; išeivija; diplomatija; Lietuvos laisvinimo veikla; Soviet occupation; emigree; diplomacy; Lithuanian liberation movement