Lietuvių rezistencinės santarvės dalyvavimas Lietuvos laisvės byloje - Dapkutė, Daiva (Genocidas ir rezistencija, 2000)
Lietuvių rezistencinė santarvė (LRS), įsteigta Anglijoje 1950 m., buvo liberalinio pobūdžio politinė ir kultūrinė organizacija, sudaryta iš anksčiau BDPS UD veikusių žmonių. Ji turėjo skyrius didžiosiose Vakarų Europos šalyse, JAV ir Pietų Amerikoje. Straipsnyje trumpai apžvelgiama LRS veikla Lietuvos laisvinimo byloje, ryšiai su krašto rezistencija, LRS konfliktas su VLIK'u, santykiai su kitomis išeivijos organizacijomis.
Keywords: sovietinė okupacija; išeivija; išeivijos organizacijos; Lietuvos laisvinimo veikla