KGB prieš Vilniaus moksleivius devintojo dešimtmečio pradžioje - Žiūkas, Mindaugas (Genocidas ir rezistencija, 2000)
Šio darbo tikslas – atskleisti represinių organų kovą su Vilniaus moksleivių antisovietiniu pasipriešinimu. Vilniaus miestas pasirinktas kaip respublikos sostinė, kuriai LSSR KGB visuomet skirdavo daugiau dėmesio, o moksleivių antisovietinė veikla čia buvo viena aktyviausių.Pagrindinis informacijos šaltinis rašant darbą buvo Lietuvos ypatingasis archyvas (buvęs LSSR KGB archyvas).
Keywords: KGB; Vilnius; jaunimas; mokiniai; KGB metodai