Hitler Stalin pacts reasons and consequeses - Tauber, Joachim (Genocidas ir rezistencija, 2000)
1999 m. rugpjūčio 23 d. sukako 60 metų, kai buvo pasirašyta nacionalsocialistinės Vokietijos ir Stalino valdomos Sovietų Sąjungos sutartis. Ši sutartis labai svarbi aptariant Antrojo pasaulinio karo sukurstymą. Jai iš šešiasdešimties metų perspektyvos ir norime skirti dėmesį. Taip pat atskleidžiama kas lėm tuos „didžiuosius“ politinius sprendimus, kurie lėmė „mirtinų priešų“ pozicijų suartėjimą; kartu apsvarstysime abiejų vyriausybių, arba jų vadovų, Hitlerio ir Stalino, motyvus.
Keywords: Molotovo-Ribbentroppo paktas; Sovietų Sąjunga; Vokietija; Baltijos šalys