Lietuvių gyventojų pabėgimai ir mėginimai ištrūkti iš Sovietų Sąjungos - Fabijonavičiūtė, Agnė (Genocidas ir rezistencija, 2001)
Straipsnio tikslas – naudojantis Lietuvos ypatingajame archyve surastais dokumentais atskleisti tikrąsias lietuvių pabėgimų iš Sovietų Sąjungos priežastis. Straipsnyje tyrinėjami didžiausią atgarsį pasaulyje sukėlę lietuvių pabėgimai ar mėginimai pabėgti.
Keywords: sovietinė Lietuva; pabėgimai; teritorijos kontrolė; KGB