Kaltinimo ir teismo argumentacija buvusių LSSR MGB agentų smogikų byloje - Gailius, Bernardas (Genocidas ir rezistencija, 2004)
Šio pranešimo tikslas – aptarti svarbiausius įrodinėjimo ir partizaninio karo įvykių teisinio vertinimo aspektus, pabrėžti problemas, kurias vėliau būtų galima plačiau išnagrinėti diskusijos metu. Remiantis byla, kurioje kaltiniamieji buvo įtariami priklausę LSSR MGB 2-N valdybos „specialiajai grupei", taip pat dalyvavę Šiaurės Rytų Lietuvos srities štabo legendavimo operacijoje.
Keywords: represinės struktūros; agentai; nusikaltimai; teisė