Disidentų kalinimas Sovietų Sąjungos psichiatrijos ligoninėse 1918–1988 - Kuklytė, Birutė (Genocidas ir rezistencija, 2007)
Straipsnyje mėginama išanalizuoti disidentų įkalinimo SSRS psichiatrijos ligoninėse būdus, nurodyti įkalinimo priežastis, ištirti disidentų laikymo jose sąlygas, jiems taikytas poveikio priemones, parodyti jų raidą ir pokyčius.
Keywords: sovietinis režimas; sovietinė sveikatos sistema; psichiatrinė prievarta; resistentai