Juozas Keliuotis KGB taikinyje 1956–1978 m. - Okuličiūtė, Lina (Genocidas ir rezistencija, 2009)
Vieno žymiausių nepriklausomos Lietuvos kultūros veikėjų Juozo Keliuočio gyvenimas sovietmečiu atskleidžia intelektualų terorizavimo peripetijas. Straipsnyje nagrinėjamas sovietinio saugumo persekiojimo mastas. Apžvelgiamas viešas erudito pasisakymas spaudoje, išeivijos reakcija į jį. Pažymima, jog nors ir patekęs į KGB apsuptį šis intelektualas sugebėjo slapčia aprašyti lageryje patirtus išgyvenimus ir perduoti atsiminimus  Vakarų pasaulio skaitytojams.
Keywords: KGB; politiniai kaliniai; agentai; propaganda; Juozas Keliuotis