1941 m. Birželio sukilimas Kretingos, Mažeikių ir Telšių apskrityse - Rukšėnas, Alfredas (Genocidas ir rezistencija, 2010)
Straipsnio tyrimo objektas – 1941 m. Birželio sukilimas Lietuvoje. Tikslas – atskleisti sukilimo eigą ir ypatumus Kretingos, Mažeikių ir Telšių apskrityse.
Keywords: Lieutva; sovietinė okupacija; sukilimas; Kretinga; Mažeikiai; Telšiai