Baudžiamosios teisės sistema Lietuvos SSR: genezė, specifika, ryšys su neginkluotuoju antisovietiniu pasipriešinimu - Kareniauskaitė, Monika (Genocidas ir rezistencija, 2013)
Straipsnyje nagrinėjama Sovietų Lietuvos teisės sistema: jos susiformavimas, raida ir įtaka visuomenės gyvenimui. Ypač pabrėžiama baudžiamosios teisės specifika. Per baudžiamosios teisės prizmę siekiama atskleisti, kaip kito visuomenė ir totalitarinis režimas, kokias naujas formas jis įgavo ir kokias senąsias išlaikė po J. Stalino mirties. Daug dėmesio skiriama baudžiamosios teisės kaip įrankio panaudojimui kitaminčiams represuoti ir režimo kovai su neginkluotuoju pasipriešinimu.
Keywords: okupacinis režimas; sovietinė teisė; neginkluotas pasipriešinimas; represijos