Lietuvių šv. Kazimiero draugijos veikla Vilniaus krašte (1926–1940 m.) - ere, Gintautas (Genocidas ir rezistencija, 2016)
Straipsnio tyrimo objektas – Lietuvių šv. Kazimiero draugijos švietimo darbas sudėtingomis sąlygomis Lenkijos valdomame Vilniaus krašte. Remiantis Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekos Rankraščių skyriuje saugoma Lietuvių Šv.  Kazimiero draugijos medžiaga siekiama rekonstruoti jos veiklą Vilniaus krašte.
Keywords: Lietuva; Lenkija; Vilniaus kraštas; Šv. Kazimiero draugija; lenkų okupacija