Vlik’as 1986–1992 m.: Lietuvos laisvinimo misija įvykdyta - Banionis , Juozas (Genocidas ir rezistencija, 2015)
Straipsnyje nušviečiama VLIK’o politinė veikla nuo Vienos konferencijos iki tol, kada ši organizacija, pasiekusi užsibrėžtą tikslą – atkurtą Lietuvos valstybę, – nusprendė nutraukti savo veiklą. Akcentuojamos VLIK’o pastangos suburti tautiečius į Lietuvos laisvinimo sąjūdį, palaikyti jame Lietuvos laisvės dvasią, įgyvendinti Kovo 11-osios Aktą ir sulaukti tarptautinio Lietuvos Respublikos pripažinimo.
Keywords: VLIK; išeivija; Lietuvos laisvinimo veikla; sovietinė okupacija; JAV