Lietuvos rezistencijos ryšiai su Vakarais - Kuodytė, Dalia (Genocidas ir rezistencija, 1997)
Jau pats temos pavadinimas apibrėžia tyrimo objektą, t.y. Lietuvoje vykusio pasipriešinimo vadų bei vadovybių ryšius su Vakaruose susikūrusiomis rezistencinėmis organizacijomis. Esmė ta, kad tiesioginis išeivijos interesas buvo derinamas su trečiąja puse, t.y. anglų, amerikiečių, švedų žvalgybų interesais, o kartais pastarieji tapdavo prioritetiniais. Lietuvoje modelis buvo kiek kitoks, tačiau ir čia neišvengiamai turime atsižvelgti į MGBKGB veiklą šioje srityje, kitaip tariant, tuos specifinius tikslus, kurių buvo siekiama dalyvaujant šiame žaidime.