Bažnyčios ir sovietų valdžios santykiai Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje 1940–1990 m. Panašumai ir skirtumai - Streikus, Arūnas (Genocidas ir rezistencija, 2002)
Pratęsiant besiformuojančią istoriografijos tendenciją, šiame straipsnyje, remiantis prieinamais naujausiais tyrimais ir archyvinių šaltinių duomenimis, mėginta palyginti didžiausių religinių organizacijų padėtį buvusiose sovietinėse Baltijos respublikose, išryškinti jos panašumus ir specifiką kiekviename krašte, pateikti galimas skirtumų priežasčių interpretacijas. Straipsnyje daugiausia dėmesio skirta Bažnyčios padėčiai Latvijoje ir Estijoje, kadangi situacija Lietuvoje yra daugiau ar mažiau tyrinėta ir skaitytojui žinoma.