Lietuvių vaikai tremtyje: vaikų gelbėjimo ekspedicijos - Briedienė, Ramunė (Genocidas ir rezistencija, 2003)
Šio darbo tikslas – apžvelgti tremtinių vaikų gelbėjimo ekspedicijas, jų organizavimą, vaikų atrankos kriterijus, atskleisti gelbėtojų pastangas parvežti į Lietuvą kuo daugiau vaikų. Straipsnyje mėginama nušviesti, kaip klostėsi vaikų likimai Lietuvoje.