Lietuvos laisvinimo sąjūdis Vakaruose XX a. septintajame dešimtmetyje: telkėsi naujoji karta - Banionis, Juozas (Genocidas ir rezistencija, 2009)
Šiame straipsnyje analizuojamas Lietuvos laisvinimo veiklos Vakaruose suaktyvėjimas septintajame dešimtmetyje. Analizuojamos jo priežastys, kokie tarptautiniai įvykiai su tuo susiję, kaip tai atsispindėjo lietuvių išeivijos organizacijų veikloje, kokie išeivijos organizacijų tarpusavio santykiai.