Šiaurės rytų Lietuvos partizanų sritis: organizacinė veikla, ryšiai, vadovybė - Vaičiūnas, Gintaras (Genocidas ir rezistencija, 2010)
1947–1952 m. daugumą Aukštaitijos partizanų dalinių vienijo Šiaurės rytų Lietuvos (kiti pavadinimai – Karaliaus Mindaugo, Kalnų, Rytų) partizanų sritis. Srities štabas vadovavo Aukštaitijos partizanų kovai, palaikė ryšius su Lietuvos partizanų vyriausiąja vadovybe, leido periodinius leidinius. Lietuvos partizanų kova dėl nepriklausomybės reiškėsi organizacine, visuomenine ir karine veikla. Remiantis daugiausia archyviniais dokumentais, straipsnyje nagrinėjama Šiaurės rytų Lietuvos partizanų srities organizacinė veikla, pavaldumo, struktūros ir teritorijos kaita, nušviečiami svarbesni jos istorijos įvykiai, parodoma srities vieta visos Lietuvos partizanų organizacijoje