Komunistų partijos ideologinė apologetika slopinant lietuvių tautos pasipriešinimą (1944–1953 m.) - Bagušauskas , Juozapas Romualdas (Genocidas ir rezistencija, 2013)
Kultūra, dvasinės ir moralinės vertybės yra neišsenkamas šaltinis, kuris amžiais gaivino lietuvių tautą ir teikė jėgų kovoti su visais, kurie kėsinosi sunaikinti jos valstybingumą ir nuslopinti laisvės siekius. Lietuvą įtraukus į SSRS sudėtį, buvo siekiama sunaikinti visa, kas priminė laisvės ir Nepriklausomybės metus.