Trukdyti tylai: tremties ir politinio įkalinimo vaizdavimas lietuvių prozoje 1956–1986 m. - Binkauskaitė, Gretė (Genocidas ir rezistencija, 2021)
J. Stalino valdymo metu pirmosios (1940–1941) ir antrosios (1944–1953) sovietų okupacijos metu vykdytų nusikaltimų žmoniškumui, pasireiškusių žmonių trėmimu bei įkalinimu Gulago lageriuose, vaizdavimas prozos kūriniuose, pateiktuose leidybos institucijoms aptariamuoju laikotarpiu.