Laisvės kovotojas ir vieta: kitoks partizanų vado Petro Bartkaus pasakojimas - Petrauskienė, Aistė (Genocidas ir rezistencija, 2016)
Politinį savarankiškumą praradusios valstybės erdvė partizaninio karo metais buvo padalyta. Todėl, įvairiausių įtampų veikiamos, greta gyvavo dvi Lietuvos: tarpukario dvasia tebegyvenanti ir okupacijos sąlygų keičiama. Kiekviena jų paliko regimų ar asociatyvių ženklų, kurių šiandien galima apčiuopti partizaninio karo kraštovaizdžio sampratoje. Straipsnio tyrimo objektas – partizaninio karo vietos, kurių atsiradimą lėmė istoriniai XX a. vidurio įvykiai. Tyrimo tikslas – remiantis lauko tyrimų duomenimis, sakytine istorija, archyviniais dokumentais ir istorine literatūra, išryškinti partizaninio karo vietų įvairovę ir gausą. Tikslui įgyvendinti pasirinktas partizanų vado Petro Bartkaus atvejis.