Winter’s law and etymologies, with special reference to Lithuanian - Young, Steven (Baltistica, 2008)
WINTERIO DĖSNIS IR ETIMOLOGIJOS, YPAČ ATSIŽVELGIANT Į LIETUVIŲ KALBĄStraipsnyje, palaikančiame Winterio dėsnio svarbą baltų ir slavų kalbų etimologijoms, aptariama grupelė lietuvių kalbos comparanda, aptiktų Mallory’o ir Adamso veikale Encyclopedia of Indo-European culture, ir pateikiama alternatyvių etimologijų, paremtų šio dėsnio taikymu. Be to, pabrėžiamas produktyvios baltų darybinės apofonijos vaidmuo aiškinant akivaizdžias Winterio dėsnio išimtis, tokias kaip lie. ligà.
Keywords: Winterio dėsnis