Gamybos įstaigų didelių duomenų galimybės ir galimybių ir valdymo optimizavimas. Sociotechninė perspektyva - Zhao, Xiaoli (Transformations In Business & Economics, 2024)
Spartus skaitmeninių transformacijų augimas versle padidino duomenų, kuriuos įmonės turi analizuoti, kiekį. Dėl šio pakeitimo padaugėjo didelių duomenų analizės (BDA) panaudojimas įvairiose verslo dimensijose, siekiant pagerinti organizacijos našumą, sukuriant dideles integracijos į gamybos sistemas galimybes. Taikant sociotechninę perspektyvą, tyrinėjama socialinių ir techninių BDA aspektų sąveiką naudojant kokybinę sisteminę 86 tyrimų apžvalgą. Išvados rodo, kad gamybos įmonės turi optimizuoti tiek socialinius, tiek techninius BDA sistemų veiksnius, kad pagerintų savo veiklą. Nors pažangios BDA analitinės galimybės, pavyzdžiui, įsakmioji analizė, gerina veiklos rezultatus, gamybos įmonės taip pat turėtų investuoti į savo žmogiškųjų išteklių pajėgumų, organizacinės kultūros ir informacijos valdymo gerinimą, kad atitiktų BDA reikalavimus. Atsižvelgiant į tai, šis tyrimas suteikia mokslininkams ir praktikams supratimą, kaip optimizuoti didelių duomenų pajėgumus gamybos įmonėse, ir pagrindą tolesniems BDA pritaikymo tyrimams.