Tekstas ir subtekstas: dviejų Boriso Pasternako eilėraščių pavyzdžiu - Venclova , Tomas (Semiotika, 2015)
Paskaitos, skaitytos Lietuvos edukologijos universitete 2014 m. rugsėjo 29 d., tekstas. Paskaitoje pristatomas Boriso Pasternako eilėraščių „Liepos audra“ (Июльская гроза)  ir „Demono atminimui“ (Памяти демона) atidus skaitymas, atskleidžiantis eilėraščių ryšius su Michailo Lermontovo ir Fiodoro Tiutčevo eilėmis.
Keywords: tekstas; subtekstas; Lermontovas; Tiutčevas