Vyriškumo modelių konkurencija ir pokyčiai Rytų-Vakarų integracijos procese: atvejo studija remiantis Rytų ir Vakarų Vokietijos pavyzdžiu - Brandes, Holger (Socialinė teorija, empirija, politika ir praktika, 2006)
Straipsnyje analizuojami vyriškumo sampratos modeliai Rytų Vokietijoje ir lyginami su dominuojančiais Vakarų Vokietijos modeliais. Vyriškumo modelių pokyčiams ir dominuojančių santykių tarp jų analizei naudojama Roberto Connello teorija. Analizuojant interviu duomenis, autorius išskiria hegemoninius Rytų ir Vakarų Vokietijos vyriškumo modelius: "darbo didvyris" ir "darboholikas". Tada yra aptariami hegemoninio vyriškumo modeliai lyčių prieštaros ir lygybės kontekste. Analizuojant vyriškumo modelių pasiskirtymą Vokietijoje, teigiama, kad įsigali Vakarų Vokietijos vyriškumo modelis. Galiausiai dėmesys yra nukreipiamas į Vakarų Europos hegemoninio vyriškumo modelio plėtrą į Rytus ir Lietuvą.
Keywords: Vyriškumas; Robertas Connellas; Vokietija