Socialiai remtinų žmonių užimtumo galimybės - Gruževskis, Boguslavas (Socialinė teorija, empirija, politika ir praktika, 2003)
Straipsnyje pristatomi tyrimo apie socialiai remtinų žmonių užimtumo galimybes rezultatai. Atliekant apklausą buvo siekiama išsiaiškinti tiriamo kontingento pajamos, gyvenimo sąlygos, socialinių paslaugų poreikis bei požiūris į užimtumą ir įvairias darbo veiklos formas. Autorius analizavo respondentų požiūrį į darbą, darbo apmokėjimą, darbą be atlyginimo, viešuosius ir globos darbus. Taip pat buvo analizuojamos priežastys, kodėl respondentai nedirba ir respondentų profesinio mokymo poreikio analizė.
Keywords: Socialiai remtini žmonės; užimtumo galimybės; Vilnius