Atliekų rinkėjų darbas: stigma ir nauda - Petružytė, Donata (Socialinė teorija, empirija, politika ir praktika, 2009)
Straipsnio tikslas yra pristatyti bendrus atliekų rinkėjų darbo bruožus. Tikslo siekiama lyginant duomenis, gautus atlikus etnografinį tyrimą Lietuvos sąvartynuose, su mokslinėse publikacijose pateikiamais duomenimis apie įvairių šalių atliekų rinkėjų darbą. Straipsnyje atliekų rinkėjų darbas yra aptariamas trimis aspektais: 1) Bendros atliekų rinkėjų darbo charakteristikos; 2) Atliekų rinkėjų savęs suvokimas ir visuomenės požiūris į atliekų rinkėjus ir jų darbą; 3) Atliekų rinkėjų darbo nauda. Straipsnis susideda iš trijų dalių, atitinkančių aukščiau pristatytus aspektus.