Vyresnio amžiaus imigrantų požiūris į sveikatos priežiūrą priimančiosiose šalyse: apžvalga - Ilgaz, Aysegul (Socialinė teorija, empirija, politika ir praktika, 2023)
Vyresnio amžiaus imigrantai gali turėti kitokių sveikatos ir globos poreikių nei kitų amžiaus grupių atstovai. Atitinkami yra siūlomi politiniai sprendimia kaip pritaikyti sveikatos priežiūros paslaugas pagyvenusiems žmonėms ir net pagyvenusiems imigrantams taip, kad paslaugos būtų prieinamos. Tyrimai rodo, kad senstant auga lėtinių ligų skaičius ir mažėja funkcinis pajėgumas, tačiau dėl prieinamumo prie paslaugų skirtumo pagyvenusių imigrantų fizinė ir psichosocialinė sveikata yra prastesnė. Kultūriniai, socialiniai veiksniai daro įtaką pacientų sveikatos elgsenai, galimybėms gauti ir naudotis sveikatos priežiūros ir globos paslaugomis. Tyrimai rodo, kad vyresnio amžiaus imigrantai, nežinodami, kur kreiptis dėl sveikatos paslaugų, nemokėdami gerai kalbos, gaudami nepakankamą socialinę, bendruomenės ir šeimos paramą, susiduria su iššūkiais prieinant prie sveikatos ir globos paslaugų. Šioje apžvalgoje siekiama apžvelgti esamus tyrimus, kurie buvo atlikti siekiant išsiaiškinti vyresnio amžiaus imigrantų, formalių ir neformalių slaugytojų bei sveikatos priežiūros darbuotojų patirtį ir požiūrį į sveikatos ir globos paslaugas bei intervencines priemones, skirtas geresniam vyresnio amžiaus imigrantų sveikatos ir priežiūros paslaugų pritaikymui.