Stochastinės valdymo sistemos kokybės vertinimas imitacinio modeliavimo metodu - Aidokas, Linas; Telksnys, Laimutis Adolfas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2021)
Tiriama stochastinio valdymo sistema. Straipsnyje sprendžiama žmogaus ir roboto humanoido bendravimo problema. Problema iškyla kuriant žmogaus elgesio formavimo valdymo sistemas. Jose žmogaus elgesys aprašomas tikimybinėmis charakteristikomis. Tokios valdymo sistemos yra stochastinės. Aprašoma žmogaus elgesio formavimo valdymo sistema ir jos funkcionavimo kokybės vertinimas. Problema sprendžiama imitacinio  modeliavimo metodu. Aprašoma metodą įgyvendinanti programinė įranga. Pateikiami eksperimentinių tyrimų rezultatai.
Keywords: robotai; robotai humanoidai; valdymas; imitacinis modeliavimas; sąsaja